Krkonoše

Krkonoše  - víkend na horách v září  04/09 pátek  - 06/09 neděle
Vážení přátelé pohybu a dobré nálady.
Zveme vás na zájezd do Krkonoš, protože jej vede naše skvělá průvodkyně při Hrnem Brnem Ivanka Augustová. Takže… skvělá nálada zaručená.               Celý program je vhodný i pro seniory a děti.
                           Vycházky a trasy jsou středně náročná pěší turistika po zpevněných turistických cestách.

Těší se na vás   a šťastné kroky přeje                SaBBa a Ivanka Augustová

Program zájezdu:
1. den - pátek:
v ranních hodinách odjezd z Brna do západních Krkonoš, první zastávka v Harrachově, prohlídka města, návštěva místní sklárny, možnost občerstvení v nedalekém pivovaru. Pěší procházka k Mumlavským vodopádům, přejezd do Jánských Lázních. Prohlídka centra s historickými budovami a kolonádou. Ubytování.

2. den - sobota: po snídani se vydáme na celodenní výlet po hřebeni Krkonoš. Z Jánských Lázní vyjedeme kabinovou lanovkou  - Černohorský expres - na Černou horu, odsud budeme pokračovat hřebenovkou, která patří k nejkrásnějším trasám Krkonoš. Výhledy na majestátnou Sněžku, jejíž velikost zvýrazňuje strmý Obří důl, jsou nezapomenutelné. K občerstvení a odpočinku po trase budeme moci využít třeba Pražskou boudu, chatu Výrovku nebo nejstarší chatu této oblasti Luční boudu. Pokračujeme až na nejvyšší vrchol Krkonoš a ČR, Sněžku. Zde si můžeme nechat orazítkovat dopis v nejvýše položené poštovní stanici v Čechách tzv. Poštovně nebo se zde můžeme občerstvit po středně náročném výstupu. Odsud je možno sjet lanovkou do Pece pod Sněžkou, kdo bude chtít, může zvolit trasu zpět přes Růžohorky. K večeru odjezd autobusu z Pece pod Sněžkou do Jánských lázní zpět na ubytování.

3. den - neděle: po snídani a předání pokojů využijeme dopoledne k procházce k prameni Labe. Z Horních Míseček přejedeme místní dopravou k Vrbatově boudě. Po hřebenové cestě pokračujeme k Vrbatově návrší a dále k prameni řeky v  na Labské louce 1387 m n. m.. , návrat na Horní Mísečky. Nemůžeme vynechat návštěvu Špindlerova Mlýna,  vyhlášeného  horského střediska a prvního města, kterým Labe protéká (přibližně 8 km od pramene).  Procházka městem, pozdní oběd a odjezd zpět na Moravu. Příjezd do Brna ve večerních hodinách.

Cena 3.490,- Kč zahrnuje: autobusovou dopravu, 2x ubytování v hotelu nebo penzionu ve dvou, tří nebo čtyřlůžkových pokojích,  2x snídaně, služby průvodce.Cena nezahrnuje: pojištění léčebných výloh, příplatek za nástupní místo (při min.počtu 6 osob), vstupy, jízdné místní dopravou (lanovka, bus). Vstupy: sklárna Harrachov 150Kč/os, lanovky 350 Kč, doprava místním busem 120 Kč/os.
PŘIHLÁŠKY
Věra Lechnerová        produktová manažerka - CK KM TRAVEL - centrála Hodonín
Telefon: 518 340 200 | E-mail: h1@kmtravel.cz | Web: www.kmtravel.cz
Cestovní kancelář KM TRAVEL - Brněnská 59A, 695 01 Hodonín

 

 

Děkujeme institucím, které pomáhají při realizaci našich akcí.

MAGISTRÁT MĚSTA BRNA
JIHOMORAVSKÝ KRAJ, RODINNÁ POLITIKA
MČ BRNO KOMÍN
BRNO  ZDRAVÉ MĚSTO
NADACE ZDRAVÍ PRO MORAVU


    

                                                                                                                                                                  

                                         

                                           

   

                                                                  

Verze aktualizována 31. 1. 2023. Text byl zkontrolován. Byly provedeny úpravy a doplňky. 

  Spolek zapsaný: oddíl L 17771