Jak nám to na Špilberku slušelo

JAK NÁM TO SLUŠELO NA ŠPILBERKU

V sobotu 22. května se nejen Roskaři trousili na Špilberk.  Touto akcí pro veřejnost slavili Mezinárodní den roztroušené sklerózy. SaBBa byla pozvaná, aby program zpestřila módní přehlídkou.

V sobotu ráno počasí vypadalo spíš na vytrvalý silný déšť, ještě v jedenáct hodin trochu poprchalo. Ale jak říká naše věčná optimistka Irenka Horká: „Bůh má SaBBu rád a on to počasí nějak zařídí.“ A zařídil. Už na závěr nácviku módní přehlídky dešťové kapky zmizely, místo nich se ukázali první diváci. K našemu velkému překvapení  nás natáčela i Jihomoravská internetová televize Brno.TV.
Dvanáct manekýnek od mladé dívky, přes maminky, babičky a dokonce jedna prababička, předvedly modely z komínského butiku ICONIA FASHION. Už po několikáté nám paní K. Edmárová zapůjčila modely, tentokrát s tématem sportovní a odpolední móda.

Po celou dobu přehlídky byla atmosféra radostná. Na závěr jsme diváky vtáhly na pomyslné jeviště a společně jsme si zatančili. Velmi oceňujeme práci a profesionální chování paní redaktorky J. V. Pánkové a kameramana P. Pánka. Manekýnky se obrovské kamery vůbec nezalekly a věřím, že se chovaly přirozeně. Paní redaktorka nás navíc povzbuzovala pořádným potleskem a také si s námi na závěr zatancovala.

Po skončení přehlídky jsme absolvovaly celou trasu „Trousení“. Kvízové otázky, připevněné na stromech, nebyly vůbec jednoduché. Chtělo to hodně namáhat mozkové závity. Na stanovištích se sportovní náplní, jsme zjistily, že chodit o berlích není žádná legrace a jízda na invalidním vozíku do kopce, byla už mimo naše schopnosti. Nakonec svítilo i sluníčko a my si díky Rosce užily pěkný sobotní den. 

Chtěla bych poděkovat manekýnkám, skvělému publiku a organizátorům z Rosky, že nám umožnili tak mimořádný zážitek.
Už teď se těšíme na další společné akce

za SaBBu (Sdružení aktivní babičky a dědečci)       sepsala Blanka Urbánková

Fotografie:
Naše dvorní fotografka Olga Rubínová z Rosky, nám pořídila krásné fotky, kde nám to sluší. Už ví, jak na nás.

 

 

Děkujeme institucím, které pomáhají při realizaci našich akcí.

MAGISTRÁT MĚSTA BRNA
JIHOMORAVSKÝ KRAJ, RODINNÁ POLITIKA
MČ BRNO KOMÍN
BRNO  ZDRAVÉ MĚSTO
NADACE ZDRAVÍ PRO MORAVU


    

                                                                                                                                                                  

                                         

                                           

   

                                                                  

Verze aktualizována 31. 1. 2023. Text byl zkontrolován. Byly provedeny úpravy a doplňky. 

  Spolek zapsaný: oddíl L 17771