Po Drakiádě

SaBBa a Roska na Drakiádě na Kraví hoře

Kávéeska – kulturní a vzdělávací středisko Brna-střed připravilo opět oblíbené zábavné odpoledne na Kraví hoře. Na všechny, kteří přišli v neděli 9.října 2022 odpoledne čekalo krásné počasí. Helceletka připravila materiál na výrobu draků nebo si někteří mohli koupit draka přímo na místě.

Na děti čekaly různé atrakce, soutěžení, výtvarná dílnička. Vyrobilo se prý na místě asi 250 draků a mnohé prototypy dokonce i létaly. Jen mohlo více foukat.

Členové Rosky Brno-město, která podporuje pacienty s roztroušenou sklerózou, tam měli společný stánek se SaBBou. Kromě pultu jsme měli i uzavřený stan pro modelky.  Pro návštěvníky jsme připravili levandulové panenky, malované plechovky a různé drobnosti. Největší zájem byl o tajemné obálky štěstí s dárečkem a dračí zápichy do květináče. Také na opékání špekáčků došlo, k dispozici bylo ohniště a napichovátka k jejich opečení.

SaBBačky udělaly zajímavou podzimní módní přehlídku s názvem „Podzim z vlastních šatníků“, do které se zapojili členové Rosky. Největší úspěch U diváků sklidil největší úspěch Miloš, který se dvakrát představil jako „vnadná“ modelka.

Na závěr jsme s dalšími účastníky vytvořili dračího hada, do kterého se zapojilo téměř 50 dětí. Mávali jsme šátky jako křídly, proběhli pod dračím ohněm. Nebojte se, byl to jen velikánský šátek. Za hudebního doprovodu jsme proletěli kousek Kraví hory. Blanka pak s dětmi ještě zvládla pár dračích smíchocviků.

Děkujeme Kávéesce za pozvání. Těšíme se na další společné akce.

Vlasta Blatná za Rosku a Blanka Urbánková za SaBBu

 

 

Děkujeme institucím, které pomáhají při realizaci našich akcí.

MAGISTRÁT MĚSTA BRNA
JIHOMORAVSKÝ KRAJ, RODINNÁ POLITIKA
MČ BRNO KOMÍN
BRNO  ZDRAVÉ MĚSTO
NADACE ZDRAVÍ PRO MORAVU


    

                                                                                                                                                                  

                                         

                                           

   

                                                                  

Verze aktualizována 31. 1. 2023. Text byl zkontrolován. Byly provedeny úpravy a doplňky. 

  Spolek zapsaný: oddíl L 17771