Roska Brno a SaBBa na dračích lodích

Roska Brno a SaBBa na dračích lodích.

Poslední prázdninové pondělí jsme si tedy krásně užili. Pozvala nás Blanka ze SaBBy/ Spolek aktivních babiček i dědečků z Komína/, abychom se k nim tradičně i letos přidali na projížďku na dračích lodích z jundrovské loděnice. Tentokrát jelo i více dětí, tak nám připravili dvě lodě.  Na té větší jela většina  roskařů/ pacienti s roztroušenou sklerózou/, děti, vnoučata i další účastníci, kteří nikam nespěchali a vychutnávali si krásu přírody kolem vody.  I když jsme se také snažili vkládat pádla do vody dle rytmu bubnování. Jen ty přestávky byly trochu delší.  Náš lodivod nám cestou vyprávěl něco o historii života na řece Svratce.  Ledárna, stavba mostů, pláže i okolní významné domy. Za krásného slunečného počasí jsme viděli lekníny, kačenky, nejrůznější ptáky, kmen stromu ve vodě, který vypadal jako brněnský krokodýl, jen želva tentokrát byla schovaná. Na druhé lodi pod taktovkou nové bubenice Olgy jela rychlá rota.  Ti už byli sehraní a jelo jim to dost rychle.  Kolem nás projeli, potom odpočívali, počkali na nás a zase nás lehce předjeli, nebo si zajeli ještě kousek tam a nazpátek. Zajímavé bylo sledovat i trénující veslaře, kteří kolem nás projížděli i mávající děti na břehu. A potom závodní dračí loď s posádkou, která jezdí pravidelně po celé léto několik roků, to tedy byla jízda i tempo bubnování. Hlavně ti, co jeli dnes poprvé, byli nadšeni, jaký krásný pohled je z vody na břehy řeky. A tak jsme se po otáčce před splavem, hlasitým ahóóój pod každým mostem spokojeni vraceli zpět do loděnice.

Po nezbytném fotografování jsme se přesunuli do zahradní hospůdky Pod jabloní.  Zde jsme nejprve popřáli i zazpívali oslavenci Pavlovi k jeho narozeninám. Ten vše fotografoval i natáčel na kameru.

A potom nám zahrál na kytaru, zazpívali jsme si se zpěváky ze Sborečku, popovídali si, občerstvili jsme se, zhodnotili jsme bezvadnou akci a těšíme se zase za rok na shledání.

Vlasta Blatná  Roska Brno-město

 

 

Děkujeme institucím, které pomáhají při realizaci našich akcí.

MAGISTRÁT MĚSTA BRNA
JIHOMORAVSKÝ KRAJ, RODINNÁ POLITIKA
MČ BRNO KOMÍN
BRNO  ZDRAVÉ MĚSTO
NADACE ZDRAVÍ PRO MORAVU


    

                                                                                                                                                                  

                                         

                                           

   

                                                                  

Verze aktualizována 31. 1. 2023. Text byl zkontrolován. Byly provedeny úpravy a doplňky. 

  Spolek zapsaný: oddíl L 17771